HomeDisclaimerWie is Wyb FeddemaContact      

  RUBRIEKEN  
  HomeAlgemeen (44)Amicitia (3)Antillianen (2)Baatbelasting (7)Bilgaard (2)Cambuur (15)ECHT MEER! (1)Ettertjes (16)Ferd Crone (3)Gewelddadig (5)Horeca (7)Internaat (3)Jong en al problemen (16)Kelders (9)Oldehove (6)Schuttingen (7)Skūtsjesilen (4)Spuitruimte (10)Stedelijk (142)Verkeer (14)VVD (11)WIJKEN (9)Willemskade (5)Zaailand (24)ZINLOOS GEWELD (8)Archief  

  Just in Time  
 
 

  LINK  
 

 


PLASTIC KUNSTGRAS...?

Onkruid tussen tegels en in plantsoenen, in de straat, in de wijk, kortom overal. Het is al jaren een terugkomende discussie. Het niveau voor het verwijderen van ongewenste kruiden is al enigszins opgevoerd. Maar het blijft "dweilen met de kraan open". Bij het borstelen, één van de methoden, zijn de zaden al verspreid voordat je aan de klus begint. Dus de volgende keer is het nog moeilijker. Daarnaast is er veel "viezigheid en stof enz.", die zich nestelt in de goten en daardoor versnel je het voortplantingseffect van het onkruid (voedingsbodem)!

Leeuwarden wil niet "verantwoord chemisch het onkruid aanpakken".

Dit bovenstaande is een politiek feit, dus je overwint nimmer de strijd tegen de ongewenste kruiden. Eigenlijk zou je in één keer alles (selectief) moeten wegspuiten met verantwoorde chemische middelen. Dan het veegonderhoud verbeteren, zodat er geen voortplantingsbodem ontstaat in de goten, kieren en gaten. En dan het reguliere onderhoud met het borstelen preventief inzetten. Dat is m.i. de enige manier om het onkruidprobleem op te lossen en de strijd hiertegen te overwinnen. Ook mijn collega Kiestra is hier ook al jaren pleitbezorger van.

PROEF KUNSTGRAS

Het college stelt nu een paar alternatieve maatregelen voor, waaronder printbeton en kunstgras. Zie hier als goed voorbeeld de Noordersingel, dat is een goede manier om wegbedekking netjes te houden, doormiddel van printbeton. Prima plan om dat verder uit te bouwen naar elders. Maar als stof en aardedeeltjes niet worden weggeveegd, komen in goten en kieren en gaten toch weer de gewraakte kruiden terug.

KUNSTGRAS is grappig als alternatief, creatief zelfs. Maar ik lach me suf, wat moet ik me daarbij voorstellen? Of is het een grapje???? Het lijkt wel degelijk serieus te zijn!

Ik ben bang dat zelfs in de korrels van het kunstgras het ongewenste onkruid kans ziet om zich voort te planten.

Tot slot twee oplossingen.

Of we moeten overgaan naar selectief en verantwoord spuiten met chemisch middelen en dan vervolgens goed bijhouden. En niet weer e.e.a. uit de hand laten lopen, nl. voor de zaadsprong moet je opruimen, dus vegen en borstelen en weer vegen. Of we moeten maximaal wieden en plukken, dag in, dag uit. Om Leeuwarden schoon te houden is er echt meer nodig dan ?Kunstgras?.

Jullie hebben vast en zeker een mening. Ik hoor/lees het graag.

Terug   13-09-'06


R E A C T I E S (van nieuw naar oud)      U kunt HIER reageren!


Guy    13-12-'15 : 05.21  

Wat een geweldige troeknduos heeft Bilal...en dubbele PANNA, en \"floep\" weg was hij weer!Het is simpelweg genieten als je de A1 bezig ziet, en zeker na de wedstrijd!De combinatie \"Fred en Jan\" vind ik persoonlijk onvergelijkbaar en de sfeer is SUPER!Zelfs de grensrechter, die een vast deel van de begeleiding is word bedankt na de wedstrijd,en dat is natuurlijk nergens voor nodig...en daar kan men nog wat van leren!


matzcrorkz    05-08-'14 : 04.40  

pYHx0M I appreciate you sharing this blog.Really thank you! Fantastic.


seo service    06-09-'13 : 04.38  

V4NEzf Really appreciate you sharing this blog post.Really looking forward to read more. Keep writing.


werner    30-09-'07 : 18.16  

nou wij hebben ook kunstgras in onze tuin omdat gewoon gras niet meer wil groeien,(elk jaar kale plekken en weer bijzaaien en al dat gedoe )en nu kunstgras. in een woord super nooit meer maaien en altijd groen. zou Leeuwarden en de rest van nederland ook moeten doen, scheelt veel uren aan arbeidskracht en loon wat weer elders besteed kan worden. Ja daar had nog niemand aan gedacht.


Otto Zijlstra    14-09-'06 : 08.48

Ik zie nergens meer raar van op.


Tan Darts    14-09-'06 : 08.06

Ik verklap toch niets, maar de meeste bestuurders van de gemeente leeuwarden hebben een kunstgebit. Behalve dat, ook een forse over-bite. Ligt zeker aan het cultuurtje!


Dick    14-09-'06 : 07.24

Tja, als dit niet landelijk nieuws is? Geweldig hoe kom je er op. Kunstgras tegen onkruid. Dit soort mensen met dit soort ideeen zijn echt typjes die met de kerstdagen ook een KUNSTKERSTBOOM hebben.


Gerard v Os    13-09-'06 : 23.51

Tot twee keer toe heeft de Omrin onze straat van de zomer geborsteld. Nou ja geborsteld? Het was meer op de Franse-tour. We hadden meer profijt van onze buurman; een zelfstandige dakbedekker. Na het borstelgeklooi heeft hij het initiatief genomen om zelf met zijn brander het overtollige onkruid weg te branden. Het gekke is wel waar hij in de weer is geweest het nog steeds onkruidvrij is! Gemeente stuur de Omrin het dak op en huur dakbedekkers in. Kunstgras? Hahaha? hoe verzin je het! Leeuwarden: ?The One and Only ARTCITY?.


Jan Van der Meer    13-09-'06 : 19.27

Is het echt waar? Kunstgras? Ook kunstambtenaren, kunstpolitie en kunstburgemeester en kunstwethouders? Jullie houden er veel cultuur op na. Haha, niet te geloven. Het lijkt wel KUNST EN KIETS, foutje, ik weet het!!!!


Nico    13-09-'06 : 18.21

Laat mensen met een uitkering, die moeilijk aan de slag komen, helpen het onkruid weg te halen. Doen ze eerlijke arbeidsritme op. Kunstgras, hoe verzin je het.


Marco via Liwwadders    13-09-'06 : 15.51

Deze onderstaande reactie geeft Marco op het nieuwsbericht. Zie ook www.liwwadders.nl DEZE OPMERKING SPREEKT VOOR ZICH: Door Marco op Woensdag, 13 September, 2006 Doe dan ook kuntsbomen... Heb je ook in de winter blad aan de bomen. Uiteraard ook kunst bloemen en struikgewas. Doe dan ook kunst licht, Kun je lekker bruin worden het hele jaar door. Zet opwindbare muizen in, ben je van de muizenplaag af. Leg op de straten en parken nepdrollen neer. Al die zeikertd over hondenpoep tevreden en stinkt het ook niet zo. Laat mensen met hondjes op batterijen lopen, beter nog die schijten ook niet. Zet kartonnen agenten in, zo heb je nog eens blauw op straat. Ik stel voor dat er ook een digitale gemeenteraad komt. Haal je de stroom eraf en is het gedaan met die idiote ideeen!


Plaats Reactie

Naam:*
E-mail:
URL: http://
Reactie:*

  


GAT KELDERS

 

Mededeling 

Mededeling

ER VALT NOG HEEL WAT RECHT TE ZETTEN......

 

Nieuwe WybLog  

· SKAAF MUT BLIEVE

· DE TUINEN IN...

· LAATSTE KANS...

· BURGER KING B...

· OPEN BRIEF AA...


 

Laatste Reacties  

· youre really...

· Hey, dude, yo...

· Es que cambia...

· When I got ho...

· it\'s very us...

· prix pliage l...

· youre looking...

· Tw7FbR Some ...

· RBOj99 Thanks...

· KMbiU2 The mo...


 

In deze Rubriek  

 

Zoek met Google  


www      
deze site
 
Zoek in website  
   
RSS FEED